بررسی امنیت سایبری در سال ۹۸،
حملات سایبری و اختلالات اینترنتی
لیزر تگ: حملات سایبری از مواردی است كه با هدف قرار دادن زیرساخت های كشور به اختلال اینترنتی و نارضایتی كاربران منجر گردید، هرچند از شروع سال قبل از سپر دفاعی با نام دژفا رونمایی شده بود كه در شناسایی و مقابله با این حملات سایبری تاثیر زیادی داشت.
به گزارش لیزر تگ به نقل از ایسنا، سال 1398 برای هكرهایی كه زیرساخت های ایران را مورد هجوم قرار داده بودند، سال پركاری بود. بااینكه در عصر حاضر با جنگ های سایبری روبه رو هستیم و همواره امكان حمله سایبری بوسیله اینترنت وجود دارد، اما در این سال حملات گسترده ای به زیرساخت ها صورت گرفت و اختلال در اینترنت را هم سبب شد. بنا بر این مفسرین براین عقیده اند كه همچنان لازم است ضریب امنیت و پایداری خدمات ملی خودرا بالا ببریم.
باتوجه به اهمیت توجه به مسائل امنیتی و تامین امنیت اقتصاد دیجیتال كه در سند تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات هم مورد تاكید قرار گرفته، وزارت ارتباطات اردیبهشت ماه سال ۹۸، از طراحی زنجیره ای حفاظتی تحت عنوان «دژفا» یا دژ فناوری اطلاعات خبر داد، طرحی كه بعنوان سپر امنیتی شبكه ملی اطلاعات همراه با توسعه فناوری از حریم شخصی افراد محافظت می كند و هدف آن مقابله با حملات سایبری، پشتیبانی از تداوم خدمات دیجیتال، جلوگیری از كلاهبرداری، نشر اطلاعات و شناسایی بدافزارهاست.
بعد از رونمایی از دژفا، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- به حملات سایبری اشاره نمود و اینكه ۳۳ میلیون حمله سایبری خنثی شده است. همانطور كه وزیر اشاره كرده بود، روند حملات سایبری كه موضوع جدیدی نیست ادامه داشت تا زمانی كه در آذر ماه ۹۸، وزیر ارتباطات بار دیگر از حمله سازمان یافته ای مقابل زیرساخت های دولت الكترونیك آگاهی داد كه توسط سپر امنیتی دژفا شناسایی و دفع شد.
هرچند خود وزارت ارتباطات هم از این حملات سایبری در امان نمانده و گفته شد بخشی از سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز ۲۲ دی ماه مورد حمله سایبری قرار گرفته است. البته بعد از آن مركز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای كامپیوتر ای) اعلام نمود در این رویداد هیچ گونه نفوذ و دسترسی غیرمجاز و یا اعمال تغییری در محتوای وب سایت صورت نگرفته است.
اما یكی از گسترده ترین حملات سایبری نیز در بهمن ماه سال ۹۸ رخ داد كه بگفته مسئولان شركت ارتباطات زیرساخت ایران، قبل از این نظیر نداشت. این حمله منجر به اختلال چندساعته در شبكه اینترنت شد و حمید فتاحی - رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت- درباره آن اعلام نمود كه هكرهای اجاره ای، گسترده ترین حمله تجربه شده در تاریخ ایران را مقابل زیرساخت های كشور اجرا كردند و به اذعان زیرساخت، درنهایت با مداخله سپر دژفا وضعیت به حالت عادی برگشت و جهرمی هم اعلام نمود این حمله با قدرت دفاعی دفع شده است.
حملات سایبری گسترده كه البته با واكنش سپرهای دفاعی هم روبه رو می شد، تاثیراتی هم بر كیفیت اینترنت داشت تا جایی كه امیر ناظمی - رئیس سازمان فناوری اطلاعات كشور- اظهار نمود: كیفیتی كه مردم دریافت می كنند، تحت تاثیر حملات اینترنتی بر زیرساخت ها قرار گرفته است. وی همینطور اعلام نمود حجم این حملات بسیار گسترده است و از اینكه این حملات با كاهش كیفیت خدمات اینترنتی منجربه نارضایتی مردم شود، ابراز نگرانی كرد.
البته مطابق اظهارات ابوالقاسم صادقی -معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات- درباره حملات سایبری و سطوح متفاوت پیچیدگی این حملات، خیلی از حملات، حملات ساده بدافزاری، بعضی حملات خاص تر و پیچیده تر و درصد كمتری هم مقابل زیرساخت های حساس است كه البته سپر دژفا نیز با مجموعه ای از سامانه ها برای رصد وضعیت تهدیدات و افزایش توان مقابله با لطمه ها در فضای سایبری كشور برای مقابله با این حملات توسط مركز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای كامپیوتری كشور طراحی شده است.
منبع: لیزر تگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب