چرا اینترنت برخی دانشگاهها رایگان نیست؟
به گزارش لیزر تگ با بیان مجانی شدن ترافیك سامانه های آموزشی دانشگاه ها در شرایط آموزش مجازی به سبب شیوع كرونا، همچنان خیلی از دانشجویان معتقدند ترافیك كلاس های آنلاین از حجم اینترنتشان می كاهد و این در حالیست كه رگولاتوری و اپراتورهای اینترنتی ادعا می كنند اینترنت آدرس هایی كه از سوی وزارت علوم داده شده، مجانی است و اگر ترافیك سامانه ای مجانی نشده، به این خاطر است كه آی پی آن در فهرست تاییدشده موجود نیست.
به گزارش لیزر تگ به نقل از ایسنا، مدارس و دانشگاه ها از هفته ابتدایی اسفند یعنی از همان زمان ورود ویروس کرونا به ایران تعطیل شدند. در واقع به سبب به خطر افتادن سلامت دانش آموزان و دانشجویان در شرایط حضور فیزیکی در کلاس ها، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم از اولین مراکز کشور بودند که زنگ تعطیلی مراکز آموزشی را نواختند و با تعطیلی کلاس ها، موضوع آموزش مجازی عنوان شد تا کرونا مانع آموزش در کشور نشود.
بعد از اعلام تعطیلی مراکز آموزشی، در شرایطی که هنوز مشخص نبود وضعیت سال تحصیلی به چه شکل ادامه پیدا می کند، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام نمود باتوجه به احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، با همکاری وزارت علوم و آموزش و پرورش، امکانات ویژه ای جهت آموزش مجازی و ازراه دور فراهم شده و همین طور از رایگان شدن ترافیک کلیه کلاس های آموزشی مجازی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم آگاهی داد.
بعد از آن حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات- درباره اقدامات انجام شده برای آموزش مجازی اعلام نمود: سازمان فناوری اطلاعات فهرستی از مراکز آموزشی فرستاده که رگولاتوری آنرا به اپراتورها اعلام نموده تا ترافیکشان را رایگان کنند. سجاد بنابی –نائب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت- نیز از مذاکره با ارائه کنندگان خدمات اینترنتی برای رایگان کردن تعرفه مصرف کاربران در برای پلت فرم ها و خدمات مورد تایید وزارت علوم و آموزش و پرورش آگاهی داد.
البته بعد از به انتها رسیدن تعطیلات نوروزی و الزامی شدن حضور در کلاس های مجازی دانشگاهی، همچنان در رایگان شدن تعرفه سایت های دانشگاهی و آموزشی تعللی صورت گرفت که فلاح جوشقانی درباره علت تاخیر در اجرایی شدن این مساله اظهار نمود: وزارت علوم لیستی شامل آدرس، آی پی، نام دامنه و اطلاعات کامل را اعلام نمود که اپراتورها بتوانند این اطلاعات را روی سیستم هایشان تنظیم کنند و ما منتظر کامل شدن فهرست بودیم.
و در نهایت اعلام گردید از ۲۰ فروردین ماه، با دریافت فهرست تاییدشده سایت های دانشگاهی از وزارت علوم و اعلام آن به اپراتورها، ترافیک این سایت ها برای دانشجویان رایگان است و این اقدام توسط همه اپراتورها و سرویس دهندگان اینترنتی همچون موبایل، ثابت و مخابرات انجام می شود.
با این وجود، برخی از دانشجویان همچنان معتقدند ترافیک رایگان برای سامانه آنلاین آنها اعمال نشده است. یکی از مخاطبان ایسنا در این زمینه می نویسد: «الان دقیقا چه سایت هایی پوشش داده میشن که رایگان محسوب بشه؟ بنده در دانشگاه آزاد مشهد درس می خونم و هر کلاس آنلاین داره ازم چهار گیگ مصرف میشه.»
با پیگیری از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اعلام گردید سایت ها بر اساس آی پی اعلام شده از جانب وزارت علوم به صورت رایگان محاسبه می شود و بخش فنی دانشگاه باید در همان آی پی که معرفی شده، سرویس بدهد، اما بنظر می رسد بعد از ورود به سایت و سامانه مورد نظر دانشگاه و هنگام ورود به جلسه آنلاین، آی پی تغییر می کند و این مساله موجب کم شدن حجم دانشجو می شود و علت آن هم به دانشگاهی که سایت ها را اعلام نموده برمی گردد.
درواقع با توجه به این که بیشترین حجم مورد نظر در استفاده از خدمات آموزشی، هنگام برگزاری کلاس های آنلاین از ترافیک کاربران کم می شود، اینطور بنظر می رسد که رایگان شدن تعرفه سایت ها عملا تاثیری در مصرف کاربران نداشته است و دانشجویان همچنان باید هزینه ترافیک مورد نظر را بپردازند. البته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام نمود در صورتیکه دانشجویان با خلاف این مورد مواجه گشتند، می توانند آنرا در سامانه ۱۹۵ اعلام کنند.
همین طور درصورتی که هنگام استفاده از سامانه های آموزشی دانشگاه و حضور در کلاس های آنلاین از حجم اینترنتتان کم می شود و کاهش تعرفه اینترنت توسط اپراتور مورد نظرتان صورت نگرفته، می توانید در بخش نظرات این گزارش با ذکر نام دانشگاه خود، این موارد را اعلام کنید و به بیان تجربه تان از آموزش مجازی این روزها بپردازید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب