در یك وبینار علمی؛
شبهات استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیك بررسی گردید
لیزر تگ: شبهات و سوالات جامعه درباره استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیك در یك وبینار علمی حوزه بیوتكنولوژی با مشاركت شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی كشور مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش لیزر تگ به نقل از مهر، نشست تخصصی آنلاین «محصولات تراریخته یا ارگانیک؟!» با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه های کشور توسط دانشگاه یزد و با همکاری انجمن علمی بیوتکنولوژی این دانشگاه و شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی کشور اجرا شد. در این جلسه تخصصی جنبه های مختلف در رابطه با محصولات تراریخته و ابهامات مطرح شده دراین زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد این بحث در آینده نزدیک ادامه یابد و به صورت کرسی آزاداندیشی در دانشگاه یزد تعریف شده و مورد بهره برداری قرار گیرد. در این جلسه سمیرا کهک دبیر کارگروه تخصصی ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران به بررسی قوانین و ضوابط برچسب گذاری محصولات تراریخته در ایران و جهان پرداخت. وی با تعریف برچسب گذاری و حد آستانه (Acceptance threshold) تراریختگی در موجودات زنده یا محصولات غذایی، اظهار داشت: موضوع برچسب گذاری محصولات حاصل از زیست فناوری نوین در سال ۲۰۱۱ در دسـتور کـار کمیته کدکس برچسب گذاری غذا قرار گرفت و مصوب شد که با توجه به این که سلامت این محصولات طی ارزیابی های ایمنی زیستی و صدور مجوز تایید می شود، هر کدام از کشورهای عضـو می توانند برمبنای تصمیمات داخلی خود برچسب گـذاری ایـن محصـولات را انجـام بدهنـد یـا ندهند. کهک افزود: در این راستا کشور ایران نیز همسو با کشورهایی نظیر چین، ژاپن و اتحادیه اروپا، برچسب گذاری را بر طبق حد آستانه صفر درصد، الزامی کرد. در این نشست بهزاد قره یاضی مرجع ملی ایمنی زیستی به تشریح و تعریف دقیق محصولات ارگانیک در ایران و جهان پرداخت و استفاده متقلبانه و سوداگرانه از نام ارگانیک روی برخی محصولات تولیدی در کشور که هیچ ارتباطی با ارگانیک بودن ندارند را مورد نقد قرار داد. وی با ارائه دهها نمونه مقاله علمی پژوهشی معتبر نمایه شده در ISI اظهار داشت: تحقیقات فراوان، آلودگی تا ۱۰ برابری محصولات ارگانیک به آفلاتوکسین و باقیمانده سموم را به اثبات رسانیده و حتی سبب مرگ ۵۳ نفر در آلمان، اسپانیا و آمریکا شده است. قره یاضی آفلاتوکسین را یکی از عوامل اصلی برخی سرطان های موجود در دنیا دانست. وی با معرفی برخی دستاوردهای علمی کشور در زمینه کشاورزی مولکولی روی گیاهانی همچون برنج، پنبه و سیب زمینی، با اعلان اینکه تعداد ۷۰ کشور دنیا از سال ۱۹۹۶ تابحال محصولات تراریخته را رسما پذیرفته اند و ۱۲۰ کشور دیگر هم مصرف کننده هستند، افزود: امروزه نیاز کشور به برخی محصولات غذایی می تواند به کمک محصولات تراریخته، تامین و برآورده شود. رئیس انجمن ایمنی زیستی کشور با تاکید بر تولید ملی و جهش تولید مدنظر مقام معظم رهبری، از تلاش یک سازمان بی ارتباط برای جلوگیری از تولید داخلی پنبه تراریخته در عین استمرار واردات آن گلایه نمود و اظهار داشت: پژوهشگران به دنبال تولید ملی محصولات تراریخته در زمینه مبارزه با آفات، بیماری ها، تنش های خشکی و شوری با رعایت قوانین و پروتوکل های مصوب آن هستند.
منبع: لیزر تگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب