استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی توهم زاست!
به گزارش لیزر تگ، پژوهش جدید محققان دانشگاه سیمون فریزر نشان داده است رابطه نزدیکی بین میزان بالای استفاده از شبکه های اجتماعی و اختلالات روانشناختی شامل توهم، نارسیسم و اختلال بدشکلی بدن وجود دارد.
به گزارش لیزر تگ به نقل از فیز، طبق این پژوهش که در نشریه BMC Psychiatry انتشار یافته، انواع توهمات تا حد زیادی شایع ترین نوع اختلال روانپزشکی در ارتباط با استفاده بیش از اندازه از شبکه های اجتماعی بود. این اختلالات شامل اختلال شخصیتی خودشیفته، اروتومانیا (خودمعشوق پنداری یا توهماتی بر مبنای این که شخص معروفی فرد را دوست دارد)، اختلال در شکل بدن (توهماتی در رابطه با نقص در بخشی از بدن) وبی اشتهایی یا آنورکسی (توهماتی در رابطه با اندازه بدن) هستند.
برنارد سرسپی یکی از پروفسروهای زیست شناسی در اینباره می گوید: شبکه اجتماعی شرایطی بوجود می آورد که در آن توهمان امکان دارد به راحتی ایجاد شوند و به علت وجود پلت فرم ها و اپ هایی که علل اختلال را تشدید می کنند و همینطور نبود فرآیند کنترل حقیقت تاثیرگذار، ماندگار شوند.
این پژوهش نتایج مهمی در مورد علل و علایم بیماری های روحی و تشدید آنها توسط پلت فرم های اجتماعی دارد.
به گفته محققان شبکه های اجتماعی به تنهایی چالش ساز نیستند اما دنیاهای مجازی در کنار ایزوله سازی اجتماعی در زندگی واقعی محیط هایی می سازد که افراد می توانند بدون نظارت حس هویتی توهمی خویش را حفظ کنند. هرچند امکان دارد شبکه های اجتماعی از راه ایجاد جوامع و کمک به افراد برای آن که احساس همبستگی بیشتری کنند، مفید باشند اما محققان اعتقاد دارند اشخاصی با ریسک بالای مبتلا شدن به بیماری های روانشناختی بیشتر اوقات تحت الشعاع استفاده بیش از اندازه از شبکه های ا جتماعی قرار می گیرند.
آنها اشاره می کنند خصوصیت های خیلی از اپ های مشهور و پلت فرم ها توهمات جسمی و ذهنی را ماندگار و تشدید می کند. تفاوت عمیق بین تعاملات اجتماعی آنلاین و رو در رو انحرافات از سلامتی روانی را تشدید می کنند چونکه در تعاملات آنلاین بیشتر احتمال دارد توهمات افراد تحت تاثیر حقیقت های فیزیکی و احساسی قرار گیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان لیزرتگ در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵