بازی لیزر تگ در ایران

۱۰ اپلیکیشنی که باید از گوشیهای اندرویدی حذف شوند

۱۰ اپلیکیشنی که باید از گوشیهای اندرویدی حذف شوند لیزر تگ: به گزارش لیزر تگ، یکی از بهترین راه ها برای ارتقای تجربه دیجیتالی کاربران تلفن هوشمند، مدیریت مرتب اپلیکیشن های گوشی برای اطمینان از عملکرد بهینه آن است.



به گزارش لیزر تگ به نقل از ایسنا، اپلیکیشن های ناخواسته، بدون استفاده و غیرضروری می توانند تأثیر منفی روی عواملی مانند بهره وری، سرگرمی یا ارتباط داشته باشند. با فراوانی اپلیکیشن های موجود در فروشگاه گوگل پلی استور، یک گوشی اندرویدی می تواند به سرعت پر از اپلیکیشن شود. در نتیجه، به سادگی میتوان از تأثیر بعضی از اپلیکیشن ها بر امنیت دستگاه اندرویدی ورای مساله عملکرد، چشم پوشی کرد.

بعضی از اپلیکیشن ها برای تجربه اندروید، ضروری و مهم هستند. کاربران اندروید مطمئنا اپلیکیشن های مهم مانند پیام ها و دوربین را حذف نخواهند کرد. همینطور احیانا بخواهند اپلیکیشن های طراحی شده برای علایق و سلیقه خویش را نگه دارند. به علاوه سایر اپلیکیشن های نیمه ضروری مانند اپلیکیشن ها تاکسی آنلاین، اپلیکیشن های مالی و ویجت هایی مانند ساعت، تقویم و ماشین حساب هم در هر صورت نباید شامل حذف شوند.

با این حال، همه اپلیکیشن ها، ضروری نیستند. هر اپلیکیشنی که امنیت تلفن را تهدید می کند، استفاده محدودی دارد یا به باتری تلفن صدمه می زند، می تواند گزینه حذف باشد. در نهایت، تشخیص اینکه کدام اپلیکیشن ها ضروری هستند و کدام یک ضروری نیستند، به عهده مصرف کننده است. پایگاه فناوری اسلش گیر در گزارشی، ۱۰ اپلیکیشنی را بررسی نموده که کاربران اندروید باید به حذف آنها فکر کنند.

۱- اپلیکیشن های بلوت وار

واژه بلوت وار (Bloatware) امکان دارد مترادف با کامپیوتر های شخصی به نظر برسد، اما می تواند برای دستگاههای دیگر همچون خیلی از دستگاههای اندرویدی که می توانند یکی از چندین سازنده مختلف را داشته باشند، استفاده گردد.

در گوشی، بلوت وار به اپلیکیشن هایی اطلاق می شود که از قبل روی یک دستگاه قرار می گیرند و برای اغلب کاربران، کاربرد غیرضروری یا محدود دارند. اغلب اپلیکیشن های بلوت وار به جای بهینه سازی یک دستگاه، در حافظه داخلی گرد و خاک می خورند و گزینه عالی برای حذف هستند. بسته به سازنده، میزان و تعداد بلوت وار و همینطور نحوه برچسب گذاری اپلیکیشن ها، بلوت وار می تواند متفاوت باشد.

به طور کلی، این نوع اپلیکیشن ها امکان دارد شامل نسخه های آزمایشی نرم افزارهای پولی، اپلیکیشن های تحت برند سازنده گوشی و اپلیکیشن های شرکت مخابراتی باشند، اما محدود به آنها نیستند. در حالیکه بعضی از تولیدکنندگان مانند گوگل، عرضه مدلهای اندرویدی را شروع کرده اند که دارای تعداد کمی یا بدون اپلیکیشن های از پیش نصب شده هستند، مسئولیت یافتن و حذف اپلیکیشن های از پیش نصب شده ای که به آنها نیازی نیست، عمدتا بر عهده مصرف کننده است. بهترین راه برای انجام این کار امکان دارد جستجوی مدل و مدل گوشی اندرویدی خود باشد و چند منبع عالی در اینترنت وجود دارد که اپلیکیشن های ضروری و غیر ضروری اندروید را به درستی شناسایی می کنند.

۲- اپلیکیشن های آنتی ویروس

تلفن های هوشمند مانند کامپیوتر های شخصی، در معرض آلوده شدن به ویروس ها قرار دارند اما این به معنای آن نیست که اپلیکیشن های آنتی ویروس، برای تجربه اندرویدی ضروری هستند. در واقع، اغلب ایده خوبی است که کاربران اپلیکیشن های آنتی ویروس را از گوشیهای خود پاک کنند چونکه اغلب دستگاههای اندرویدی، از "گوگل پلی پروتکت" استفاده می نمایند که مرتبا دستگاه را برای شناسایی ویروس ها و بدافزار اسکن می کند. این ابزار مفید به صورت خودکار به بررسی ایمنی اپلیکیشن ها از گوگل پلی استور قبل از دانلود شدن آنها و بررسی دستگاه ها برای شناسایی اپلیکیشن های آلوده دانلود شده از منابع دیگر می پردازد. معمولا، تا وقتی که اپلیکیشن ها از گوگل پلی استور نصب شده باشند و نه از منابع دیگر، ریسک آلوده شدن به ویروس و بدافزار در یک تلفن هوشمند اندرویدی، اندک خواهد بود.

اپلیکیشن های آنتی ویروس می توانند همان کاری که "گوگل پلی پروتکت" انجام می دهد را انجام دهند اما برای کاربران عادی اندروید که به "گوگل پلی استور" متکی هستند، اضافی باشند. برخی از این اپلیکیشن ها مصرف نیروی بالایی دارند و شارژ باتری و نیروی رایانشی زیادی را مصرف می کنند. به علاوه، همه اپلیکیشن های آنتی ویروس، مطمئن نیستند و بر طبق این که برای مدل گوشی شما چطور بهینه سازی شده باشند، امکان دارد عملکرد متفاوتی داشته باشند.

این اپلیکیشن ها همینطور امکان دارد مایه نگرانی حریم خصوصی شوند چونکه فروشندگانی که شهرت کمتری دارند امکان دارد از مجوزهای اپلیکیشن سوءاستفاده کنند که به درز اطلاعات شخصی کاربران منتهی می شود. تا وقتی که کاربران عادت های وب گردی ایمن شان را حفظ کنند و در استفاده از اپلیکیشن های خارج از فروشگاه گوگل، محتاط باشند، می توانند با خیال راحت، اپلیکیشن های آنتی ویروس را حذف نمایند.

۳- چراغ قوه

از زمانیکه دوربین ها به بخشی از تجربه تلفن های هوشمند اندرویدی تبدیل شدند، همیشه میتوان از فلاش گوشی برای ایجاد یک چراغ قوه جیبی برای حدودا هر موقعیت بداهه استفاده نمود. پیش از این، کاربران اندروید جهت استفاده از چراغ قوه احتیاج به دانلود یک برنامه شخص ثالث داشتند، اما دیگر اینطور نیست. این روزها، خیلی از دستگاههای اندرویدی پیشرفته، چراغ قوه داخلی دارند که در سیستم عامل گنجانده شده است.

در نتیجه، حالا کاربران می توانند مستقیما از پنل نوتیفیکیشن، به چراغ قوه دسترسی داشته باشند. برای عده زیادی از کاربران، استفاده از چراغ قوه خیلی راحت بوده و دیگر نیازی به اپلیکیشن های شخص ثالث نیست. یک اپلیکیشن چراغ قوه امکان دارد هیچ نوع فضای قابل توجهی را در حافظه داخلی گوشی اشغال نکند، اما کاربرانی که گوشی آنها چراغ قوه دارند محتملا، هر اپلیکیشن چراغ قوه ای که به گوشی جدیدشان منتقل شده است را می خواهند حذف نمایند. افرادی که دستگاه اندرویدی قدیمی تری دارند امکان دارد همچنان به یک اپلیکیشن چراغ قوه برای دسترسی به فلاش تلفن خود نیاز داشته باشند. در این موارد، همچنان اپلیکیشن های شخص ثالث برای دانلود از فروشگاه گوگل پلی در دسترس هستند. با این وجود، تا وقتی که یک دستگاه اندرویدی، چراغ قوه داخلی دارد، نیازی به نصب اپلیکیشن اضافی برای این منظور نیست.

۴- مرورگر پیش فرض

کاربران کامپیوتر ویندوز و مک، همیشه مرورگر وب داشته اند و همین مساله در رابطه با کاربران تلفن هوشمند صدق می کند. با این وجود، افرادی که کامپیوتر شخصی دارند معمولاً یک مرورگر وب نصب شده در دستگاه خود دارند و دلیلی زیادی ندارد که بخواهند بیشتر از یک مرورگر داشته باشند. همین منطق را میتوان برای تلفن های هوشمند بکار برد. برخی از کاربران امکان دارد مرورگری مانند گوگل کروم، اپرا یا فایرفاکس را نصب کرده و همزمان مرورگر سازنده گوشی را نگه دارند.

این مرورگرهای پیش فرض، انتخابهای عالی برای حذف هستند. مزایای زیادی جهت استفاده از یک مرورگر مانند کروم به جای مرورگرهای پیش فرض وجود دارد. مرورگرهای شخص ثالث امکان همگام سازی بی وقفه بوک مارک ها، تاریخچه مرور، کلمات عبور و تب های باز را در چندین دستگاه فراهم می کنند. مرورگرهای شخص ثالث همینطور بیشتر با خصوصیت ها و وصله های جدید بروزرسانی می شوند تا عملکرد را بهبود دهند و همینطور به پلاگین ها و افزونه ها اجازه می دهند تا امکانات بیشتری را برای کاربران فراهم نمایند. هر چند حذف مرورگر سازنده از گوشی اندرویدی فایده کمی برای حافظه یا باتری گوشی دارد، نصب چندین مرورگر امکان دارد گیج کننده باشد، چونکه سابقه جستجو و کوکی ها بین مرورگرها منتقل نمی شوند. همینطور به کاربران کمک می نماید تا تلفن مرتب تری داشته باشند که صرف نظر از این که چه مرورگری را ترجیح می دهند، عادت خوبی است.

۵- اپلیکیشن های پاکسازی

مشابه اپلیکیشن های آنتی ویروس، اپلیکیشن های پاکسازی گزینه عالی برای حذف در اغلب گوشیهای اندرویدی هستند. این اپلیکیشن ها بگونه ای طراحی شده اند که برای مصرف کننده کار کنند، فایل های ناخواسته را پاکسازی کنند، عملکرد دستگاه را بهینه کنند و فضای ذخیره سازی را آزاد کنند. این اپلیکیشن ها همینطور برای پاک کردن فایل های کش، حذف اپلیکیشن های استفاده نشده، حذف گزارش تماس ها، حذف تاریخچه مرور و مدیریت مجوزهای اپلیکیشن عالی هستند.

سی سی کلینر با بیشتر از ۱۰۰ میلیون دانلود، در فروشگاه گوگل پلی یکی از محبوب ترین این اپلیکیشن ها است. در حالیکه اپلیکیشن هایی مانند سی سی کلینر امکان دارد در یک نگاه مفید به نظر برسند، اما دیگر اپلیکیشن های ضروری برای اغلب کاربران اندروید نیستند. امروزه، اغلب دستگاههای اندرویدی دارای خصوصیت های گوناگونی هستند که می توانند آن چیزی را که اپلیکیشن های پاکسازی قصد انجام آنرا دارند تقلید کرده یا جایگزین کنند.

علاوه بر این، امکان دارد یک خطر امنیتی اضافی در ارتباط با بهره گیری از یک اپلیکیشن پاکسازی شخص ثالث وجود داشته باشد. در مورد سی سی کلینر، این اپلیکیشن در گذشته با مشکلات امنیتی روبرو شده است، چونکه در سال ۲۰۲۲ هک شده بود تا بدافزار را بین کاربران ناآگاه توزیع کند. حذف اپلیکیشن های پاک سازی می تواند عملکرد باطری را تا حد زیادی بهبود بخشد، چونکه چنین اپلیکیشن هایی بگونه ای طراحی شده اند که در پس زمینه اجرا شوند تا به بهترین شکل از دستگاه پشتیبانی کنند اما همزمان، به تدریج عمر باتری را کم می کنند. در این مرحله، خطر استفاده از اپلیکیشن هایی مانند سی سی کلینر در دستگاههای اندرویدی بیشتر از مزایای آن است، که معمولاً می تواند از راه تنظیمات و ابزارهای اصلی دستگاه اندروید شما صورت گیرد.

۶- صرفه جویی در باتری

اپلیکیشن های صرفه جویی در باتری شخص ثالث بر مبنای استانداردهای امروزی اغلب اضافی است. دستگاههای اندرویدی خصوصیت بهینه سازی باتری داخلی دارند که به کاربران امکان می دهد به صورت مؤثر مصرف انرژی خویش را مدیریت کرده و به صورت بالقوه محدود کنند. به این ترتیب، اپلیکیشن هایی مانند AccuBattery را میتوان فورا حذف نمود تا به نفع باتری گوشی باشد. در حالیکه اپلیکیشن های صرفه جویی در باتری مدعی هستند با مدیریت فرآیندها و اپلیکیشن های پس زمینه، عمر باتری را بهبود می دهند، اما اغلب این اپلیکیشن ها خودشان در پس زمینه گوشیهای اندرویدی اجرا می شوند و شارژ گوشی را می خورند. همینطور این اپلیکیشن ها امکان دارد مانع از آن شوند که اپلیکیشن های ضروری به درستی وظیفه خویش را انجام دهند. به علاوه، همه این اپلیکیشن ها به صورت مرتب پشتیبانی نمی شوند و امکان دارد برای نسخه فعلی اندروید شما بهینه نشده باشند.

۷- خرید از آمازون

اپلیکیشن خرید آمازون یکی از اپلیکیشن هایی است که خیلی از کاربران اندروید با آن آشنا هستند. اغلب گوشیهای اندرویدی، با اپلیکیشن آمازون از پیش نصب شده، عرضه شده اند و علاوه بر این، این اپلیکیشن بیشتر از ۵۰۰ میلیون دانلود از فروشگاه گوگل پلی داشته است. این اپلیکیشن به کاربران اندرویدی اجازه می دهد تا به صورت یکپارچه با گوشی هوشمند خود از وبسایت آمازون خرید کنند و همینطور اعلان هایی برای آگاه کردن کاربران در رابطه با آخرین وضعیت بسته سفارشی خود ارسال می کند. با این وجود، با عنایت به توانایی کاربران اندروید برای دسترسی به آمازون از راه مرورگر گوشی خود، که حتی امکان دارد برای بعضی از آنها قابل ترجیح باشد، این اپلیکیشن کاملا ضروری نیست. همینطور اشکالاتی دارد که می تواند حذف آنرا ضروری کند.

اپلیکیشن خرید آمازون همینطور می تواند فضای زیادی را در حافظه داخلی اشغال کند. نسخه فعلی این اپلیکیشن، ۲۷۱ مگابایت حجم دارد که از نظر کاربردی که دارد، با اپلیکیشن های شبکه اجتماعی قابل مقایسه است. آمازون، مانند خیلی از اپلیکیشن های خرید دیگر، به صورت پیش فرض در پس زمینه اجرا می شود و عمر باتری و قدرت پردازش را می کاهد، ازاین رو کاربران اندروید باید از خود بپرسند که آیا راحتی دسترسی، ارزش آنرا دارد یا خیر. کاربرانی که اپلیکیشن خرید آمازون از قبل در گوشیهای اندرویدی آنها نصب شده است، امکان دارد نتوانند آنرا حذف نمایند. در این صورت می توانند اپلیکیشن را در تنظیمات غیرفعال کنند تا از اجرای آن در پس زمینه جلوگیری نمایند.

۸- فیسبوک و فیسبوک مسنجر

فیس بوک و فیسبوک مسنجر مانند آمازون، از راه مرورگر گوشی اندروید قابل دسترسی هستند. با این وجود، اپلیکیشن فیسبوک با بیشتر از پنج میلیارد دفعه دانلود از فروشگاه گوگل پلی، یکی از محبوب ترین اپلیکیشن ها در جهان است و کاربران اندروید با عنایت به جنجال های امنیتی زیادی که در گذشته داشته است، باید مراقب این اپلیکیشن باشند.

در پی یک رخنه اطلاعاتی در سال ۲۰۱۹، اطلاعات حدود ۵۳۳ میلیون نفر کاربر فیسبوک برملا شد اما این شرکت تصمیم گرفت کاربران خویش را آگاه نکند. در مارس سال ۲۰۱۸، این شرکت داده های ۸۷ میلیون کاربر را در اختیار شرکت مشاوره سیاسی "کمبریج آنالیتیکا" قرار داد و اطلاعات کاربران از راه اپلیکیشن فیسبوک استخراج شد. این دو مورد، دو نمونه از مشکلات امنیتی فیسبوک در طول سالهای اخیر هستند و حذف این اپلیکیشن می تواند میزان داده هایی را که فیسبوک جمع آوری می کند کم کند.

خود اپلیکیشن فیسبوک بیشتر از ۵۰۰ مگابایت فضا اشغال می کند و اپلیکیشنی است که از مجوزهای پس زمینه استفاده می نماید و ازاین رو شارژ باطری را خالی می کند. کاربران اندروید که سهولت دسترسی به اپلیکیشن فیسبوک را به دسترسی به آن از راه مرورگری مانند کروم ترجیح می دهند، تشویق شده اند تا از اپلیکیشن سبک تر "فیس بوک لیت" بهره گیرند. بنظر می رسد این گزینه مطلوبی برای خیلی از کاربران اندروید باشد چونکه یک میلیارد دفعه از فروشگاه گوگل پلی دانلود شده است.

۹- اسنپ چت

اسنپ چت هم مانند فیسبوک عادت های بدی دارد. این اپلیکیشن از فیسبوک هم بزرگتر است و حدود ۷۰۰ مگابایت فضای داخلی را اشغال می کند. همینطور اپلیکیشنی است که در پس زمینه گوشی کار می کند و به سبب استفاده زیادی که از دوربین دارد، به عمر باطری گوشی ضربه می زند. همینطور مشابه فیسبوک، مشکلات حریم خصوصی عدیده ای دارد.

گزارشی در سال ۲۰۱۹ نشان داد کارمندان اسنپ چت از ابزاری به نام اسنپ لاین برای استخراج داده های خصوصی کاربران برای اهداف غیرقانونی و غیراخلاقی بهره برده اند. نگرانی ها نسبت به حریم خصوصی تنها وجه مشترک اسنپ چت با فیسبوک نیست. نسخه سبک اپلیکیشن اسنپ چت برای یک تجربه ساده، عرضه شده است اما کاربران اندروید نمی توانند این اپلیکیشن را در فروشگاه گوگل پلی پیدا کنند و باید آنرا از منبع دیگری دانلود کنند.

۱۰- اسکنر کیو آر کد

اسکنر کیو آر کلد را باید به فهرست اپلیکیشن های اندرویدی شخص ثالث اضافه کنید که حالا قابلیت مشابه آنها در اغلب گوشیهای اندرویدی پیشرفته وجود دارد. کاربران اندرویدی می توانند به آسانی اپلیکیشن دوربین را باز کرده و کد کیو آر را مقابل صفحه دوربین قرار داده و به لینک در رابطه با آن بزنند تا به اطلاعاتی مانند منوی رستوران، فرم ها و لینک های آر سی وی پی دسترسی پیدا کنند.

اسکنرهای کیو آر کلد هم جزء اپلیکیشن هایی هستند که در پس زمینه گوشی کار کرده و باطری گوشی را مصرف کنند و بدتر از آن، اسکنرهای ساخت سازندگان غیرمعروف، حاوی ویروس ها و بدافزاری هستند که می تواند اطلاعات کاربران را به سرقت ببرد. افرادی که همچنان به یک اسکنر کیو آر کد نیاز دارند، باید محتاطانه رفتار کرده و از ناشران معتبر دانلود کنند. با این وجود، از آنجائیکه اغلب تلفن های هوشمند، قابلیت اسکن کدهای کیو آر را دارند، راحت ترین راه، حذف این نوع اپلیکیشن ها است.





منبع:

1402/05/09
07:58:36
0.0 / 5
329
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اپلیكیشن , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
x
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴

لیزر تگ

لیزر و بازی

lazertag.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لیزر تگ محفوظ است