در مقالات ۱۰ سال گذشته بررسی شد؛
مزیت نانوحباب در صنعت شیلات
لیزر تگ: پژوهشگران با بررسی مقالات ده سال قبل به بررسی دستاوردهای نانوحباب در بخش آبزی پروری پرداخته و اثرات این فناوری نوظهور را مطالعه کرده اند.
به گزارش لیزر تگ به نقل از مهر، بتازگی مقاله ای با عنوان Nanobubble applications in aquaculture industry for improving harvest yield، wastewater treatment، and disease control در نشریه Science of The Total Environment انتشار یافته است که در آن بصورت مروری به بررسی کاربردهای نانوحباب در صنعت آب و بهبود کارایی در فرآیندهای تصفیه آب، کشاورزی و کنترل بیماری خصوصاً در بخش شیلات پرداخته می شود.
تقاضای بیش از پیش برای محصولات آبزی در سبد غذایی مردم باعث شده تا رویکرد های جدید و پایدار در بخش شیلات و آبزی پروری بسیار مورد توجه باشد؛ خصوصاً اینکه این روش ها اثرات منفی کمتری روی محیط زیست داشته باشند و رد پای کربن نیز کم شود. به کمینه رساندن مواد شیمیایی در صنایع وابسته به آب نیز دیگر دغدغه های فعالان این حوزه است.
فناوری نانوحباب یکی راه های جایگزین روش های رایج است، این حباب های نانومقیاس به علت ابعاد کوچکی که دارند ماندگاری بالایی در محیط آبی داشته و راندمان انتقال جرم را نیز می افزایند.
در این مقاله مروری سعی شده تا روی کاربرد نانوحباب در صنعت آبزی پروری تمرکز شود و مسائلی از قبیل هوادهی با نانوحباب بمنظور بهبود عملکرد و افزایش محصولات آبزی بررسی شود.
همچنین تصفیه فاضلاب ها و مقابله با میکروارگانیسم های مضر با کمک نانوحباب از دیگر مواردی است که در این مقاله به آن پرداخته می شود. یکی از موضوعات جذاب این حوزه، استفاده از نانوحباب برای کاهش فشار اکسیداتیو و بهبود سلامت جانداران آبزی است که نویسندگان این مقاله به آن پرداخته اند.
در این مقاله به مرور دستاوردهای ده سال قبل پژوهشگران پرداخته می شود و تمرکز ویژه ای روی نانوحباب های هوا، اکسیژن، ازن و هیدروژن انجام شده است. نتایج این بررسی ها نشان میدهد که استفاده از نانوحباب بطور قابل توجهی راندمان، نرخ رشد، برداشت کل محصول و نرخ بقا را در پرورش ماهی و میگو افزایش داده و امکان تخریب آلاینده ها با نانوحباب هوا و ازن ایجاد شده است. همین طور کنترل موثر باکتری ها و ویروس های عفونی با نانوحباب انجام شده که این مساله شانس بقای ماهی ها را افزایش داده است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب